Art - Tapis - Sculptures en bronzes - Objets de décoration
+32 15 29 08 29 info@zavieh.be

ESTABLISHMENT ZAVIEH 

H. Zavieh (1883-1975), een gerenommeerde handelaar van zijn tijd, gespecialiseerd in antieke tapijten en archelogische oudheden, was een pionier op zijn gebied en de oprichter van Zavieh Establishment. Op 14-jarige leeftijd, na het overlijden van zijn vader, begon de heer Zavieh zijn bedrijf en bracht hij de volgende 35 jaar door in Turkije, Rusland, Egypte, Europa en Iran, met handel in juwelen, antieke tapijten en antiek tot aan zijn dood in 1975.

In de voetsporen van zijn vader en gebruikmakend van diens reputatie, besloot de jongste zoon van H. Zavieh, Djalal, die net was afgestudeerd aan de Nationale Universiteit van Teheran in Sociale Wetenschappen, het bedrijf over te nemen. In 1977 verhuisden Djalal Zavieh en zijn echtgenote naar België waar ze te Brussel hun groothandel, gespeciailiseerd in antieke tapijten en stoffen, antiek en luxe meubelen vestigden. Heel snel bloeide het bedrijf op en Zavieh creëerde ook een veilinghuis dat gespecialiseerd is in schilderijen, sculpturen en decoratieve kunsten. Zavieh kreeg snel internationaal succes en werd een van de meest erkende groothandel op zijn vakgebied. Met vestigingen in San Diego (Californië), Londen, Parijs, Brussel, Knokke-het-Zoute en Gent is Zavieh Establishment momenteel gevestigd in Mechelen en gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst, gelimiteerde edities alsook brons en kristallen sculpturen, terwijl de handel in decoratieve kunst en antieke en moderne tapijten wordt voortgezet. In Californië begon Zavieh en Pure Bronze met de productie van sculpturen in brons, onder de naam OEZ (Old Establishment Zavieh). Deze productie werd vervolgens over de hele wereld verspreid. Sinds 2016 werkt Djalal Zavieh als agent nauw samen met hedendaagse kunstenaars. Igor Tcholaria is er één van en Zavieh is vandaag de dag de belangrijkste uitgever van Tcholaria's werken, van zijn bronzen sculpturen, werken in beperkte oplage en schilderijen.

 

ONZE EXPERTISE

► Oosterse tapijten: wij bieden een grote verscheidenheid aan handgemaakte tapijten met verschillende patronen, afmetingen en herkomst. We hebben ook een brede selectie van verzamelbare tapijten, zowel decoratief als voor dagelijks gebruik. Onze collectie telt meer dan 5.000 stuks. 

► Meubilair: van Engelse en Franse afkomst uit de 18e tot de 21e eeuw. 

► Brons en kristallen sculpturen: uit de 19e en 21e eeuw, maar ook enkele postume afgietsels. Meer dan 500 modellen. 

► Schilderijen: uit de 19e en 20e eeuw, en in het bijzonder schilderijen van de Belgische School.

► Werken op papier: uit de 20e eeuw, inclusief moderne en hedendaagse litho's van internationale kunstenaars. 

► Kunstwerken: kristal, glaswerk, zilverwerk, ivoor, cloisonné, porselein, keramiek, enz.

 

ONZE DIENSTEN 

Wij bieden een professionele service van restauratie en reiniging van uw oosterse tapijten. Onze ambachtslieden maken gebruik van traditionele technieken. Wij zijn ook gespecialiseerd in de restauratie en conservering van antiek, meubels en schilderijen. Onze inlijnwerkplaats biedt u gespecialiseerd advies. We hebben een ruime keuze aan kaders, in verschillende materialen en kleuren. Establishment Zavieh is volledig toegewijd om klanten te voorzien van een unieke hoge kwaliteit van dienstverlening en professionele expertise. Onze selectie van kunstwerken is uniek en onze prijzen zijn zeer concurrerend.